Teknik Servis için Profesyonel Destek

Teknik Servisi işini Severek yapmaktayız ve Kalite, güven ile Hizmet vermekteyiz, Şirketimiz kombilerde Arçelik marka ve model Kombilerde olaşabilecek Arızaları listeledik, Amacımız Müşterilerimiz, Kombi Kullanıcıları ve Ustalarımızın Kombi Alanında Arızaları çözmesi adına Derlediğimiz Arıza Kodları ile İşlemleri daha Kısa sürede tamir ve bakımını kolaylaştırmak.

Arçelik Kombi Arıza Tespiti

Arçelik Marka Kombiler için Arıza kodları, Kombilerin çalışma prensibleri birbirine benzer olsa da markalarına göre farklılık gösterebilir. Arçelik Kombi tamiri için ilgili markada uzmanlaşmış kişilerin işlem yapması gerekmektedir.

Arçelik Kombilerde Arıza kodları ve Yapılması gereknler Aşağıda listelenmiştir

Altus Kombi Arıza Kodları ve çözümleri

Arçelik DGK Y 20 HP

Arçelik E01 Arızası : Başarısız Ateşleme Problemi

Arçelik kombiniz ateşleme sorunu yaşandığı zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Bu durumda öncelikle gaz giriş vanalarına bakmalısınız. Yani gaz vanalarının kapalı olmadığından emin olmalıdır. Kapalı ise mutlaka açmalısınız. Ardından cihazı resetlemelisiniz. Sorun hala çözümlenmedi ise bu durumda yapmanız gereken servis çağırmaktır. Kombide elektronik kart, iyonizasyon-ateşleme elektrodu sorunu, gaz valfi sorunu yaşanıyor olabilir. Servis çağırınız…

Arçelik E02-F02 Arızası : Hatalı Alev Oluşumu Problemi

Kombiniz ateşlemeyi hatalı yapmaktadır. Bu durumda önce kombinizi resetlemeniz gerekmektedir. Maksimum 3 resetleme işlemi sonrasında sorun düzelmez de devam eder ise servisi aramanız gerekmektedir. İyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta veya gaz valfinde sorun olabilmektedir. Çözüm için servis yardımı almak gerekir.

Arçelik E03 Arızası : Aşırı Isınma Emniyeti

Kombinizde aşısı ısınma durumu söz konusu olduğu zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Limit termostat aşırı ısınma sebebi ile devreye girer ve kombiyi bloke eder. Yani kombi bu arıza kodunda çalışma yapmayacaktır. Bu durumda önce kombi basıncını kontrol edin, basınç düşük ise kombiye su basın. Petek konumunda iken bu sorun yaşandı ise petek vanalarını kontrol edin, kapalı ise açın. Bu hususta önemli olan en az 3 petek kullanımıdır. Buna özen gösterin. Sorun hala devam ediyor ise kombiyi resetleyin. Reset denemesinden sonra da sonuç değişmiyorsa mutlaka servis yardımı alın. Üç yollu vananın konum değiştirmesi-ortada kalması, ana eşanjörde kireçlenme-tıkanma olması, devir daim pompasının sıkışması, kalorifer tesisatının tıkalı olması veya kalorifer filtresinin tıkalı olması durumlarında bu sorun yaşanabilir. Net teşhis ve çözüm için mutlaka servis çağırın.

Arçelik E04-E05-E06-F23 Arızası : Baca Prosestatı Arızası

Kombide hava akımı kontrolü sağlayan parçada sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Prosestat hermetik kombilerde mevcut olan bir parçadır. Fandan aldığı pozitif basınç ile atık gaz sisteminde sorun olmadığını anakarta bildirme görevindedir. Arızalı olduğunda bu görevini yapamaz ve kombide hava akış yani atık gaz sistem sorunu yaşanır. Yalnız tek sebep prosestat ile alakalı da olmaz. Bacanın yerinden çıkması, fanın arızalı olması veya elektronik kartta sorun olması gibi durumlar da söz konusu olabilir. Bu durumda mutlaka servis çağırınız.

Arçelik E08-E82 Arızası : İyonizasyon Problemi

Kombide iyonizasyon sorunu demek alevin algılanmaması demektir. Alev algılanmama sorunu yaşanıyor ise iyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta veya gaz grubunda sorun olabilmektedir. Bu durumda tespit ve çözüm için mutlaka uzman servis yardımı alın.

Arçelik E09 Arızası : Gaz Valfi Geri Besleme Problemi

Bu durumda Kombinizin gaz valfinde sorun olabilir. Gaz valfi özellikle de ateşlemede önemli parçalar arasında gelir. Geri besleme sorunu var ise cihaz ateşleme işlemini başarılı bir şekilde yapamaz. Bu durumda sorun gaz valfi ile birlikte elektronik kartta da olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramalısınız

Arçelik E12-E21-F25 Arızası : Elektronik Kart Problemi

Kombide bütün parçaların yönetimini üstlenen, parçaların çalışabilmek adına komut aldığı beyin kartında sorun olduğu zaman ekranda bu hata kodu belirir. Bu durumda kullanıcı olarak yapmanız gereken herhangi bir uygulama olmamaktadır. Parçanın tamir ya da değişim uygulanması gerekeceği için Servisi arayarak yardım istemeniz gerekmektedir

Arçelik F13 Arızası : Reset Kilitleme Sorunu

Kombide bulunan reset düğmesinde kilitleme durumu söz konusu olduğu zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Bu hata durumunda cihazın reset düğmesine yanlışlıkla uzun süre basıldı ya da düğme takılı kaldı diyebiliriz. Çözüm için cihazı elektrik beslemesinden (şalterinden) kapatarak yeniden çalıştırmalısınız. Sorun düzelecektir.

Arçelik F22 Arızası : Düşük Voltaj Problemi

Kombiniz şebeke voltajı ile çalışmaktadır. Özellikle de kış dönemlerinde voltajların dengesiz olması yani bir düşük bir yüksek gelmesi sebebi ile bu sorun yaşanır. Bir süre kadar voltaj düzelir düşüncesi ile beklemelisiniz. Sorun düzelmez ise servisi çağırmanız gerekmektedir. Cihazın parçaları özellikle de elektronik kartı yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Bu sebeple de soruna müdahale edilmesi adına servis desteği almanızda fayda vardır. Bu sorunu bir daha yaşamamak ya da hiç yaşamamak için de regülatör cihazı kullanabilirsiniz

Arçelik F31 Arızası : Merkezi Isıtma Sensör Sorunu

Kalorifer su sıcaklığını ölçme görevinde olan sensörün arızalandığını, kablolarda kopma-kısa devre durumlarının aynı zamanda borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda yerinde tespit gerekir. Mutlaka servisi arayın.

Arçelik F32 Arızası : Dış Hava Sensör Problemi

Dış hava sensörü her kombide olmayan bir parçadır. Dış ortama takılır ve kombiyi dış hava koşullarına göre çalıştırır. Kombinizde dış hava sensörü var ise arızalı diyebiliriz. Yoksa da muhtemel sebep elektrik aksağındadır. Yerinde tespit ve müdahale gerekeceğinden servis yardımı almanızı öneriyoruz.

Arçelik F33 Arızası : Kullanım Suyu Sensör Problemi

Kombide sıcak su alımında suyun sıcaklığını ölçme görevde olan sensörde sorun olduğu zaman ekranda beliren hata kodudur. Bu durumun tek sebebi sensör arızası da olmaz. Sensör kablolarındaki sorunlar veya sensör borusunun nemlenmesi sebebi ile de bu arıza kodu ekranda belirebilir. Bu gibi durumlarda mutlaka uzman yardımı almalısınız

Arçelik F37 Arızası : Düşük Su Basıncı Problemi

Kombide tesisatındaki suyun düşük olduğunu ve kombinin suya ihtiyacı olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda servis desteği almanıza gerek yoktur. Sol alttaki mavi doldurma musluğu ile cihaza su basmanız gerekmektedir. Su basımı 1 ile 2 bar arasında olacak şekilde ayarlanmalıdır. Bu şekilde su bastığınızda kombinin normale döndüğünü göreceksiniz. Yine bir düzelme durumu olmaz ise cihazı resetlemeli sorun hala devam ederse servisi arayarak yardım almalısınız. Su Basma İşleminin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Arçelik F59 Arızası : Gaz ValfiProblemi

Arçelik kombi arıza kodları kombide ateşleme ihtiyacı olduğunda gaz yolunu sağlayan önemli bir parça olan gaz valfinde sorun olduğunu anlayabileceğimiz arıza kodudur. Bu durumda parçada bir aksama söz konusudur. Veya ana kartta da sorun olabilmektedir. Bu durumda mutlaka uzman yardımı alın. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir işlem veya müdahale bulunmamaktadır. Servis çağırınız.

Arçelik DGK 22 EY PRMX

Arızalar A 01-02-03 Görev tercihi düğmesini ‚konumuna getirin (KAPALI- şekil 8a), 5-6 saniye bekledikten sonra düğmeyi gerekli pozisyona, (yani, yaz moduna veya kış moduna getirin. Sıfırlama girişimlerinize rağmen kombi yeniden çalışmaya başlamıyorsa, Teknik Destek Merkeziyle temas kurun. Arıza A 04 Hata koduna ek olarak, dijital ekranda sembolü de gösterilir. Su basıncı göstergesinden basınç değerini kontrol edin: Değer 0,3 barın altındaysa görev tercih düğmesini (KAPALI – Şekil 8a) konuma getirin ve doldurma vanasını basınç 1 ila 1,5 bar olana kadar ayarlayın. Daha sonra mod seçiciyi istenen pozisyona, yani yaz veya kış moduna getirin. Kombi yaklaşık 2 dakika sürecek bir tahliye döngüsüne girecektir. Sıklıkla basınç düşüşleri yaşanıyorsa Teknik Destek Servisinden yardım isteyin. Arıza A 06 Kombi normal olarak çalışıyor, ancak ev içi su sıcaklığını 50°C civarındaki sabit bir ayar seviyesinde tutamıyorsa, Teknik Destek Merkeziyle temas kurun. Arıza A 07 Teknik Destek Merkeziyle temas kurun. Arıza A 08 Teknik Destek Merkeziyle temas kurun

Arıza A 09 Görev tercihi düğmesini ‚konumuna getirin (KAPALI), 5-6 saniye bekledikten sonra düğmeyi gerekli pozisyona, yani yaz moduna veya kış moduna getirin. Sıfırlama girişimlerinize rağmen kombi yeniden çalışmaya başlamıyorsa, Teknik Destek Merkezinden müdahale etmesini isteyin. Arıza A 77 Bu otomatik bir sıfırlama arızasıdır, eğer kombi yeniden başlamazsa, Teknik Destek Merkeziyle bağlantıya geçin.

Arçelik DGK Y 24 HP

E01 Arızası : Başarısız Ateşleme Arızası

Arçelik kombilerde ateşleme sorunu yaşandığı zaman ekranda e01 hata kodu yer alır. Bu durumda öncelikle dairenizde gaz olduğundan ve kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmalısınız. Dairenizde gaz olduğundan emin olmak için ocağınızı yakabilirsiniz. Dairenizde gaz var ve kombi gaz giriş vanası açık ise kombiyi resetlemelisiniz. Sorun hala düzelmediyse servis yardımı almalısınız. Kombide elektronik kart, iyonizasyon-ateşleme elektrodu sorunu, gaz valfi sorunu yaşanıyor olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

E02-F02 Arızası : Hatalı Alev Oluşumu

Bu hata kodunda kombinin ateşlemeyi hatalı yaptığını anlayabiliriz. Bu durumda önce kombinizi resetlemeniz gerekmektedir. Maksimum 3 resetleme işlemi sonrasında sorun düzelmez de devam eder ise servisi aramanız gerekmektedir. İyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta veya gaz valfinde sorun olabilmektedir. Çözüm için servisi aramak yardım almak gerekir.

E03 Arızası : Aşırı Isınma Arızası

Kombide aşısı ısınma durumu söz konusu olduğu zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Limit termostat aşırı ısınma sebebi ile devreye girer ve kombiyi bloke eder. Yani kombi bu arıza kodunda çalışma yapmayacaktır. Bu durumda önce kombi basıncını kontrol edin, basınç düşük ise kombiye su basın. Petek konumunda iken bu sorun yaşandı ise petek vanalarını kontrol edin, kapalı ise açın. Bu hususta önemli olan en az 3 petek kullanımıdır. Buna özen gösterin. Sorun hala devam ediyor ise kombiyi resetleyin. Reset denemesinden sonra da sonuç değişmiyorsa mutlaka servis yardımı alın. Üç yollu vananın konum değiştirmesi-ortada kalması, ana eşanjörde kireçlenme-tıkanma olması, devir daim pompasının sıkışması, kalorifer tesisatının tıkalı olması veya kalorifer filtresinin tıkalı olması durumlarında bu sorun yaşanabilir. Net teşhis ve çözüm için mutlaka uzman servis yardımı alın.

E04-E05-E06-F23 Arızası : Baca Prosestat Arızası

Kombide atık gaz kontrolünü sağlayan parçada sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Prosestat hermetik kombilerde mevcut olan bir parçadır. Fandan aldığı pozitif basınç ile atık gaz sisteminde sorun olmadığını anakarta bildirme görevindedir. Arızalı olduğunda bu görevini yapamaz ve kombide hava akış yani atık gaz sistem sorunu yaşanır. Yalnız tek sebep prosestat ile alakalı da olmaz. Bacanın yerinden çıkması, fanın arızalı olması veya elektronik kartta sorun olması gibi durumlar da söz konusu olabilir. Bu durumda mutlaka uzman servis yardımı alınmalıdır.

E08-E82 Arızası : İyonizasyon Arızası

Kombide iyonizasyon sorunu demek alevin algılanmaması demektir. Alev algılanmama sorunu yaşanıyor ise iyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta veya gaz grubunda sorun olabilmektedir. Bu durumda tespit ve çözüm için mutlaka uzman Arçelik Servisi yardımı alınız.

E09 Arızası : Gaz Valfi Arızası

Bu durumda gaz valfi sorunu karşımıza çıkabilir. Gaz valfi özellikle de ateşlemede önemli parçalar arasında gelir. Geri besleme sorunu var ise cihaz ateşleme işlemini başarılı bir şekilde yapamaz. Bu durumda sorun gaz valfi ile birlikte elektronik kartta da olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

E12-E21-F25 Arızası : Elektronik Kart Arızası

Kombide bütün parçaların yönetimini üstlenen, parçaların çalışabilmek adına komut aldığı beyin kartında sorun olduğu zaman ekranda bu hata kodu belirir. Bu durumda kullanıcı olarak yapabileceğiniz her hangi bir işlem yoktur. Anakartın tamir ya da değişmesi gerekmektedir. Servis çağırınız.

F13 Arızası : Reset Kilitleme Arızası

Kombide bulunan reset düğmesinde kilitleme durumu söz konusu olduğu zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Bu hata durumunda cihazın reset düğmesine yanlışlıkla uzun süre basıldı ya da düğme takılı kaldı diyebiliriz. Çözüm için cihazı elektrik beslemesinden (şalterinden) kapatarak yeniden çalıştırmalısınız. Sorun düzelecektir.

F22 Arızası : Düşük Voltaj Hatası

Kombi şebeke voltajı ile çalışmaktadır. Özellikle de kış dönemlerinde voltajların dengesiz olması yani bir düşük bir yüksek gelmesi sebebi ile bu sorun yaşanır. Bir süre kadar voltaj düzelir düşüncesi ile beklemelisiniz. Sorun düzelmez ise servisi çağırmanız gerekmektedir. Cihazın parçaları özellikle de elektronik kartı yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Bu sebeple de soruna müdahale edilmesi adına servis desteği almanızda fayda vardır. Bu sorunu bir daha yaşamamak ya da hiç yaşamamak için de regülatör cihazı kullanabilirsiniz.

F31 Arızası : Merkezi Isıtma Sensör Sorunu.

Kalorifer su sıcaklığını ölçme görevinde olan sensörün arızalandığını, kablolarda kopma-kısa devre durumlarının aynı zamanda borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda yerinde tespit gerekir. Mutlaka servisi arayın.

F32 Arızası : Dış Hava Sensör Arızası

Dış hava sensörü her kombide olmayan bir parçadır. Genelde dışarı takılır ve kombiyi dış hava koşullarına göre çalıştırır. Kombinizde dış hava sensörü var ise arızalı diyebiliriz. Yoksa da muhtemel sebep elektrik aksağındadır. Yerinde tespit ve müdahale gerekeceğinden servis yardımı almanızı öneriyoruz.

F33 Arızası : Kullanım Suyu Sensör Arızası

Kombide sıcak su alımında suyun sıcaklığını ölçme görevde olan sensörde sorun olduğu zaman ekranda beliren hata kodudur. Bu durumun tek sebebi sensör arızası da olmaz. Sensör kablolarındaki sorunlar veya sensör borusunun nemlenmesi sebebi ile de bu arıza kodu ekranda belirebilir. Bu gibi durumlarda mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F37 Arızası : Düşük Su Basınç Problemi.

Kombide tesisatındaki suyun düşük olduğunu ve kombinin suya ihtiyacı olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda servis desteği almanıza gerek yoktur. Sol alttaki mavi doldurma musluğu ile cihaza su basmanız gerekmektedir. Su basımı 1 ile 2 bar arasında olacak şekilde ayarlanmalıdır Bu şekilde su bastığınızda kombinin normale döndüğünü göreceksiniz. Yine bir düzelme durumu olmaz ise cihazı resetlemeli sorun hala devam ederse Arçelik Servisi’ni arayarak yardım almalısınız. Su Basma İşleminin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

F59 Arızası : Gaz Valfi Arızası

Arçelik kombi arıza kodları kombide ateşleme ihtiyacı olduğunda gaz yolunu sağlayan önemli bir parça olan gaz valfinde sorun olduğunu anlayabileceğimiz arıza kodudur. Bu durumda parçada bir aksama söz konusudur. Veya anakartta da sorun olabilmektedir. Bu durumda mutlaka uzman yardımı alın. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir işlem veya müdahale bulunmamaktadır.

Arçelik DGK Y 20 LCD ( Yoğuşmalı )

A01 Arızası : Başarısız Ateşleme Problemi

Kombiniz ateşleme sorunu yaşandığı zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Bu durumda öncelikle gaz giriş vanalarına bakmalısınız. Yani gaz vanalarının kapalı olmadığından emin olmalıdır. Kapalı ise mutlaka açmalısınız. Ardından cihazı resetlemelisiniz. Sorun hala çözümlenmedi ise bu durumda yapmanız gereken servis çağırmaktır. Kombide elektronik kart, iyonizasyon-ateşleme elektrodu sorunu, gaz valfi sorunu yaşanıyor olabilir. Kombinizi resetlemenize rağmen sorun düzelmiyor ise arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

A02 Arızası : Hatalı Alev Oluşumu

Bu hata kodunda kombinin ateşlemeyi hatalı yaptığını anlayabiliriz. Bu durumda önce kombinizi resetlemeniz gerekmektedir. Maksimum 3 resetleme işlemi sonrasında sorun düzelmez de devam eder ise servisi aramanız gerekmektedir. İyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta veya gaz valfinde sorun olabilmektedir. Çözüm için servisi aramak yardım almak gerekir.

A03 Arızası : Aşırı Isınma Arızası

Kombide aşısı ısınma durumu söz konusu olduğu zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Limit termostat aşırı ısınma sebebi ile devreye girer ve kombiyi bloke eder. Yani kombi bu arıza kodunda çalışma yapmayacaktır. Bu durumda önce kombi basıncını kontrol edin, basınç düşük ise kombiye su basın. Petek konumunda iken bu sorun yaşandı ise petek vanalarını kontrol edin, kapalı ise açın. Bu hususta önemli olan en az 3 petek kullanımıdır. Buna özen gösterin. Sorun hala devam ediyor ise kombiyi resetleyin. Reset denemesinden sonra da sonuç değişmiyorsa mutlaka servis yardımı alın. Üç yollu vananın konum değiştirmesi-ortada kalması, ana eşanjörde kireçlenme-tıkanma olması, devir daim pompasının sıkışması, kalorifer tesisatının tıkalı olması veya kalorifer filtresinin tıkalı olması durumlarında bu sorun yaşanabilir. Net teşhis ve çözüm için mutlaka uzman servis yardımı alın.

A06 Arızası : Ateş Kopması

Ateşleme sonrası alev yetersizliği durumunda meydana gelen arıza durumudur. Kullanıcı olarak kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arızadurumunda düzelme olmaz ise servis yardımı alınız. Doğalgaz basıncı yetersiz veya gaz valfi ayarı bozuk veya arızalı olabilir.

A15 Arızası : Baca Prosestat Arızası Tekrarı

F05 Arızasının 3 kez tekrarlaması durumunda ekranda beliren arıza kodudur. F05 arızasına bakınız.

F05 Arızası : Baca Prosestat Arızası

Kombide atık gaz kontrolünü sağlayan parçada sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Prosestat hermetik kombilerde mevcut olan bir parçadır. Fandan aldığı pozitif basınç ile atık gaz sisteminde sorun olmadığını anakarta bildirme görevindedir. Arızalı olduğunda bu görevini yapamaz ve kombide hava akış yani atık gaz sistem sorunu yaşanır. Yalnız tek sebep prosestat ile alakalı da olmaz. Bacanın yerinden çıkması, fanın arızalı olması veya elektronik kartta sorun olması gibi durumlar da söz konusu olabilir. Bu durumda mutlaka uzman servis yardımı alınmalıdır.

F10 Arızası : Kalorifer Gidiş Sensör 1 Hatası

Kalorifer su sıcaklığını ölçme görevinde olan sensörün arızalandığını, kablolarda kopma-kısa devre durumlarının aynı zamanda borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda yerinde tespit gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için mutlaka servis çağırın.

F11 Arızası : Kullanım Suyu Sensör Hatası

Kullanım suyu, su sıcaklığını ölçme görevinde olan sensörün arızalandığını, kablolarda kopma-kısa devre durumlarının aynı zamanda borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda yerinde tespit gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için mutlaka servis çağırın.

F14 Arızası : Kalorifer Gidiş Sensör 2 Hatası

Kalorifer su sıcaklığını ölçme görevinde olan sensörün arızalandığını, kablolarda kopma-kısa devre durumlarının aynı zamanda borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda yerinde tespit gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için mutlaka servis çağırın.

F34 Arızası : Düşük Voltaj Hatası

Kombi şebeke voltajı ile çalışmaktadır. Özellikle de kış dönemlerinde voltajların dengesiz olması yani bir düşük bir yüksek gelmesi sebebi ile bu sorun yaşanır. Bir süre kadar voltaj düzelir düşüncesi ile beklemelisiniz. Sorun düzelmez ise servisi çağırmanız gerekmektedir. Cihazın parçaları özellikle de elektronik kartı yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Bu sebeple de soruna müdahale edilmesi adına servis desteği almanızda fayda vardır. Bu sorunu bir daha yaşamamak ya da hiç yaşamamak için de regülatör cihazı kullanabilirsiniz.

F35 Arızası : Şebeke Frekansı Anormal

F37 Arızası : Düşük Su Basınç Problemi.

Kombide tesisatındaki suyun düşük olduğunu ve kombinin suya ihtiyacı olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda servis desteği almanıza gerek yoktur. Kombinin altındaki doldurma musluğu ile cihaza su basmanız gerekmektedir. Su basımı 1 ile 2 bar arasında olacak şekilde ayarlanmalıdır. Bu şekilde su bastığınızda kombinin normale döndüğünü göreceksiniz. Yine bir düzelme durumu olmaz ise cihazı resetlemeli sorun hala devam ederse servisi arayarak yardım almalısınız. Su Basma İşleminin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

F42 Arızası : Isıtma Sensöründe Anormallik

Isıtma sensörü arızalı. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız.

F43 Arızası : Eşanjör Koruması Devrede

Kombi eşanjör korumasının devreye girdiğini bildirir. Sistemde hava olabilir. Tüm peteklerin havalarını kontrol edin. Su basıncını 2 bara kadar çıkartın. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız.

F50 Arızası : Modureg Arızası

Arçelik DGK Y 24 LCD ( Yoğuşmalı )

A01 Arızası : Başarısız Ateşleme Problemi

Kombiniz ateşleme sorunu yaşandığı zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Bu durumda öncelikle gaz giriş vanalarına bakmalısınız. Yani gaz vanalarının kapalı olmadığından emin olmalıdır. Kapalı ise mutlaka açmalısınız. Ardından cihazı resetlemelisiniz. Sorun hala çözümlenmedi ise bu durumda yapmanız gereken servis çağırmaktır. Kombide elektronik kart, iyonizasyon-ateşleme elektrodu sorunu, gaz valfi sorunu yaşanıyor olabilir. Kombinizi resetlemenize rağmen sorun düzelmiyor ise arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

A02 Arızası : Hatalı Alev Oluşumu

Bu hata kodunda kombinin ateşlemeyi hatalı yaptığını anlayabiliriz. Bu durumda önce kombinizi resetlemeniz gerekmektedir. Maksimum 3 resetleme işlemi sonrasında sorun düzelmez de devam eder ise servisi aramanız gerekmektedir. İyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta veya gaz valfinde sorun olabilmektedir. Çözüm için servisi aramak yardım almak gerekir.

A03 Arızası : Aşırı Isınma Arızası

Kombide aşısı ısınma durumu söz konusu olduğu zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Limit termostat aşırı ısınma sebebi ile devreye girer ve kombiyi bloke eder. Yani kombi bu arıza kodunda çalışma yapmayacaktır. Bu durumda önce kombi basıncını kontrol edin, basınç düşük ise kombiye su basın. Petek konumunda iken bu sorun yaşandı ise petek vanalarını kontrol edin, kapalı ise açın. Bu hususta önemli olan en az 3 petek kullanımıdır. Buna özen gösterin. Sorun hala devam ediyor ise kombiyi resetleyin. Reset denemesinden sonra da sonuç değişmiyorsa mutlaka servis yardımı alın. Üç yollu vananın konum değiştirmesi-ortada kalması, ana eşanjörde kireçlenme-tıkanma olması, devir daim pompasının sıkışması, kalorifer tesisatının tıkalı olması veya kalorifer filtresinin tıkalı olması durumlarında bu sorun yaşanabilir. Net teşhis ve çözüm için mutlaka uzman servis yardımı alın.

A06 Arızası : Ateş Kopması

Ateşleme sonrası alev yetersizliği durumunda meydana gelen arıza durumudur. Kullanıcı olarak kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arızadurumunda düzelme olmaz ise servis yardımı alınız. Doğalgaz basıncı yetersiz veya gaz valfi ayarı bozuk veya arızalı olabilir.

A15 Arızası : Baca Prosestat Arızası Tekrarı

F05 Arızasının 3 kez tekrarlaması durumunda ekranda beliren arıza kodudur. F05 arızasına bakınız.

F05 Arızası : Baca Prosestat Arızası

Kombide atık gaz kontrolünü sağlayan parçada sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Prosestat hermetik kombilerde mevcut olan bir parçadır. Fandan aldığı pozitif basınç ile atık gaz sisteminde sorun olmadığını anakarta bildirme görevindedir. Arızalı olduğunda bu görevini yapamaz ve kombide hava akış yani atık gaz sistem sorunu yaşanır. Yalnız tek sebep prosestat ile alakalı da olmaz. Bacanın yerinden çıkması, fanın arızalı olması veya elektronik kartta sorun olması gibi durumlar da söz konusu olabilir. Bu durumda mutlaka uzman servis yardımı alınmalıdır.

F10 Arızası : Kalorifer Gidiş Sensör 1 Hatası

Kalorifer su sıcaklığını ölçme görevinde olan sensörün arızalandığını, kablolarda kopma-kısa devre durumlarının aynı zamanda borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda yerinde tespit gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için mutlaka servis çağırın.

F11 Arızası : Kullanım Suyu Sensör Hatası

Kullanım suyu, su sıcaklığını ölçme görevinde olan sensörün arızalandığını, kablolarda kopma-kısa devre durumlarının aynı zamanda borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda yerinde tespit gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için mutlaka servis çağırın.

F14 Arızası : Kalorifer Gidiş Sensör 2 Hatası

Kalorifer su sıcaklığını ölçme görevinde olan sensörün arızalandığını, kablolarda kopma-kısa devre durumlarının aynı zamanda borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda yerinde tespit gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için mutlaka servis çağırın.

F34 Arızası : Düşük Voltaj Hatası

Kombi şebeke voltajı ile çalışmaktadır. Özellikle de kış dönemlerinde voltajların dengesiz olması yani bir düşük bir yüksek gelmesi sebebi ile bu sorun yaşanır. Bir süre kadar voltaj düzelir düşüncesi ile beklemelisiniz. Sorun düzelmez ise servisi çağırmanız gerekmektedir. Cihazın parçaları özellikle de elektronik kartı yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Bu sebeple de soruna müdahale edilmesi adına servis desteği almanızda fayda vardır. Bu sorunu bir daha yaşamamak ya da hiç yaşamamak için de regülatör cihazı kullanabilirsiniz.

F35 Arızası : Şebeke Frekansı Anormal

F37 Arızası : Düşük Su Basınç Problemi.

Kombide tesisatındaki suyun düşük olduğunu ve kombinin suya ihtiyacı olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda servis desteği almanıza gerek yoktur. Kombinin altındaki doldurma musluğu ile cihaza su basmanız gerekmektedir. Su basımı 1 ile 2 bar arasında olacak şekilde ayarlanmalıdır. Bu şekilde su bastığınızda kombinin normale döndüğünü göreceksiniz. Yine bir düzelme durumu olmaz ise cihazı resetlemeli sorun hala devam ederse servisi arayarak yardım almalısınız. Su Basma İşleminin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

F42 Arızası : Isıtma Sensöründe Anormallik

Isıtma sensörü arızalı. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız.

F43 Arızası : Eşanjör Koruması Devrede

Kombi eşanjör korumasının devreye girdiğini bildirir. Sistemde hava olabilir. Tüm peteklerin havalarını kontrol edin. Su basıncını 2 bara kadar çıkartın. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız.

F50 Arızası : Modureg Arızası